Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Deutsches Frühstück

2010. július 18. 20:07 - Kindergarten

Már írtam arról, hogy újabban németül reggelizünk itthon. A kislányom ötlete volt, aki - ebből is látszik, igen okos kislány. A reggeli nagyon jó időpont nálunk a németezésre, mert apu - aki nem nagyon beszéli a nyelvet - úgysem reggelizik, úgyhogy nem érzi kizárva magát. (Ha néhanapján mégis csatlakozik hozzánk, akkor pedig van lehetősége tanulni :)

Ausztriába készünk nyaralni, és nemrég észbe kaptam, hogy esetleg kicsit rendszerezettebben is gyűjthetnénk szavakat az étkezés témájában. Ez ugyanis olyan terület, amely nagy sikerélménnyel kecsegtet külföldi nyaralás esetén. Minden nyelvtanulónak ajánlható, hogy utazás előtt koncentráljon az éttermi szókincsre - amikor az idegen nyelven tud majd rendelni, biztosan büszke lesz magára!

Találtam két nyomtatható játékot:

az egyik a Frühstück Domino vagyis memória, a másik a Getränke memória (mi ezzel kezdtük a felkészülést, mert itt sok volt a már ismert szó. Egy problémánk volt csak: nehéz volt eldönteni, hogy melyik a jegestea és melyik a limonádé az ábrák közül :)

Nemrégiben kaptam az egyik kommentben Ilkától egy olyan oldal linkjét, ahol rengeteg monitoron játszható játék van. (Köszi még egyszer! :) Ezen a szájton találtam egy ide passzoló dolgot: interaktív játék

Ez utóbbit lehet, hogy mi most még nem fogjuk kipróbálni, de egy-két évvel idősebb gyerekeknek jó szívvel tudom ajánlani, érdekes és jópofa feladat.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr912123871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sgyongyver 2010.07.22. 09:06:23

Találtam egy jó dalt a reggelihez:www.nutrikid.com/Erwachsene/Downloads/FilmMusik/.Itt van minden dallam, szöveg és karaoke változat is.Amúgy német nyelven oktató ovónő vagyok és szivesen csatlakoznék a fórumhoz, mert nagyon jónak tartom a kezdeményezést. Egyelőre 17 hónapos kisfiamat tanítgatom, aki csak mosolyog ha német szót hall, de remélem hogy egy kicsit később a beszédre is rácsalogatom...Üdv. Gyöngyvér

Kindergarten 2010.07.23. 12:55:42

Szia Gyöngyvér!

Köszönjük a dalt, tényleg nagyon aranyos, és csupa használható, és egészséges étel neve szerepel benne :)
A gyereknémet fórumra jobboldalt tudsz regisztrálni, láttad, ugye?

további szép napot,
Anett
süti beállítások módosítása