Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Ingyen letölhető német nyelvű filmek

2015. április 12. 16:18 - Kindergarten

Aki németet tanít gyerekeknek, akár iskolában, tanárként, akár anyaként játékosan a saját porontyainak, muszáj, hogy a saját nyelvtudásának "karbantartására" is szánjon időt.

A nyelvtanulás egyik fő előnye szerintem, hogy nincs egyetlen kötelező módszer, amit követnünk kell, hanem sok lehetőség közül választhatjuk ki azt, amit a legszívesebben csinálunk.

Például elnyújtózhatunk a kanapén, és nézhetünk németnyelvű filmeket nyelvgyakorlás címén!

A Youtube-on sok németnyelvű filmet találunk, hollywoodi produkciók szinkronizált változatait is (ezeket szerintem könnyebb megérteni, mint az eredeti német filmeket).

Ebbe a posztba most mégis három német gyártású filmet választottam, amik kikapcsolódásként és nyelvgyakorlásként is felfoghatók fáradt tanárok és/vagy anyukák számára.

Die weiße Massai

"Afrikai szeretők" címmel magyarul is elérhető, könyv és film formájában is. A film egy fiatal svájci nő önéletrajzi regénye alapján készült. Egzotikus tájak, andalító zene és maszájnak álcázott színészek gondoskodnak arról, hogy másfél órára elfelejtsük a hétköznapokat... :)

Ein Sommer in Ungarn

Nemrég fedeztem fel, hogy a Youtube-on egész sorozat található "Ein Sommer in ..." címmel. A történet mindig ugyanaz: fiatal (szerelemben csalódott) német / osztrák lány nyaralni indul valamely európai országba, ahol - némi bonyoldalmak után - rátalál a szerelem.

Bevallom, a Magyarországon játszódó részt nézve sírtam. Így látnak minket a németek? Bárcsak igazuk lenne! A filmbeli faluban a szocialismus negyven évének nyoma sincs! Sehol egy betonbunkerszerű közért, égigérő panelház... A boltocskák aranyos cégtáblákon hirdetik magukat, a virágbolt ötvenes tulajdonosa, csakúgy, mint a hatvanas fodrász, a szülei boltját viszi tovább. Ezen a Magyarországon nyilvánvalóan nem volt államosítás! Minden gyönyörű és idilli. Ki kastélyban lakik, ki panorámahajóval jön haza Németországból... Józsi bácsit Jozsefnek szólítják, és egy az egyben német hippinek néz ki (magyar színész játssza!). Autón még nem ült, csakis a lovaskocsijával jár... (Bónusz: tesztelhetjük Marozsán Erika akcentusát! :) Van bús hegedűművész (a magyarok muzikálisak, nem tudtad?) és szomorú szerelem (Marozsán Erikát fura sötét szoknyákba öltöztették, hogy jobban érezzük a drámát). Egy szóval: csak ajánlani tudom!

Almanya - Willkommen in Deutschland

Ez a film kasszasiker volt Németországban, sajnos én egy olyan verziót találtam meg, ahol nincsenek feliratozva a török szövegek. Érdemes megnézni, ha tudni akarjuk, hogy látják a németek a török-német kérdést.

Jó szórakozást!

akarom mondani: 

Jó tanulást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr517360858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása