Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Mesekönyv a színekről

2010. április 12. 11:26 - Kindergarten

Ha jól emlékszem, a Gyereknémet fórumon ajánlotta valaki azt az oldalt, ahol letölthető és kinyomtatható németnyelvű képeskönyveket lehet találni szép számmal.

Itt találtam rá az Alle meine Farben című könyvecskére, amely lényegében a

Grün, Grün, Grün sind alle meine Kleider kezdetű német gyerekdal szövegéhez készült illusztráció.

Így aztán két legyet üthetünk egy csapásra: elsajátíthatunk egy ismert német népdalt, és színezés közben szórakoztató módon megtanulhatjuk kiemelten a színeket is (meg néhány foglalkozást). 

Kaphatunk egy kis kóstolót a német kultúra egyéb ágaiból is (építészet, hagyományos öltözékek), ha a dalt Mara Kayser előadásában hallgatjuk illetve nézzük meg ezen a videón.

Hogy ez már nem is két légy, hanem több? Remélem, nem gond...! :) És talán az sem, hogy ez utóbbi videó erősen a Schwarzwald Klinik hangulatát idézi :) Jó, jó, elismerem, giccses - de a Walt Disney-Barbi hercegnőknél nem rosszabb, nem igaz?!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr11867508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loreen 2010.04.12. 13:38:19

Szia!

nagyon jók az ötletek!
Köszönöm!

Kindergarten 2010.04.12. 15:18:00

Szia Loreen!

Örülök, hogy tetszik! :)

Amit még elfelejtettem beleírni a bejegyzésbe, hogy a népdalokkal az az egy gond van, hogy több változatuk létezik - és ez zavarokat okozhat! Pl itt sem mindig ugyanazokat a szavakat használja a foglalkozásoknál a könyv, mint a hallható
dalok :(
De ha anyuka találékony, akkor a szöveg fölé írja a dalos változatban hallható szavakat, és ő is úgy énekli a rend kevéért :)

csigabige75 2010.04.13. 10:08:26

Szia Anett!

Igen, jól emlékszel, én ajánlottam az oldalt.
Eddig csak olvastuk a könyvet, de ezután énekelni is fogjuk. Köszönöm a linket, szuper ötlet.
G.

www.pottyosdoboz.blogspot.com

Kindergarten 2010.04.13. 12:08:04

@csigabige75: Bocsánat, remélem, nem haragszol, hogy hivatkoztam Rád név szerint - pedig úgy illene, de mostanában kissé összetorlódtak a dolgok nálam... Emailt is már milyen régóta szerettem volna írni Neked...
süti beállítások módosítása