Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Hol keress anyanyelvű nyelvtanárt?

2017. január 29. 17:07 - Kindergarten

Van, aki jobban szeret magyar anyanyelvű tanártól tanulni, mert úgy érzi, ő jobban el tudja mondani a nyelvtani problémákat és pontosan fordít. Sok kezdő nyelvtanuló nem is tudja elképzelni, hogy olyan tanártól tanuljon, aki nem beszéli a diák anyanyelvét.

Van azonban olyan is, aki izgalmasabbnak vagy igazibbnak találja, ha nem magyar anyanyelvű a tanára. A kiejtés, a tévedhetetlen nyelvi pontosság, az idegen kultúra szőröstül-bőröstül való ismerete és az érdekességek közvetítése sokak számára vonzóbbá teszi az anyanyelvi tanárral való tanulást. 

Budapesten nem lehetetlen angol anyanyelvű oktató találni, németet viszont mintha nehezebb lenne. Úgy tűnik, a németeknek nem eléggé exotikus hely Magyarország, ha elvándorolnak a szülőhelyükről, a Föld sokkal távolabbi sarkait veszik célba...

A modern technika korában azonban akkor is sikerülhet anyanyelvi tanárt találnunk, ha egy sem lakik a lakóhelyünkön. A skype programot ugyanis nem kizárólag az unoka-nagyszülő kapcsolattartásra találták fel, segítheti a nyelvgyakorlást is, akár nagyob gyerekeknél is. 

Egy berlini magántanár óradíja persze magasabb, mint egy magyaré, ugyanakkor nem feltétlenül kell többet fizetnünk, mintha egy budapesti nyelviskola követítését vennénk igénybe. Vannak platformok, mint például a teacherfinder, ahol válogathatunk a fényképpel és bemutatkozó szöveggel bejelentkezett tanárok között. Ezek alapján mi dönthetünk arról, kivel tudnánk elképzelni az együttműködést, és nem kell azonnal hosszabb távú szerződést sem kötnünk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr812166687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása