Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

In der Weihnachtsbäckerei+német karácsonyi receptek

2016. november 29. 19:10 - Kindergarten

Tavaly jelent meg a "Weihnachtsbäckerei" című hagyományos német karácsonyváró adventi dal Otto Waalkes-féle változata. Otto Waalkes az egyik legismertebb német humorista, aki ebben a videóban kifejezetten visszafogta magát, így nyugodt szívvel ajánlható ez a változat is a mézeskalács formázás aláfestő zenéjének.

Azért ne felejtkezzünk meg az eredetinek tartott Rolf Zuckowski féle változatról sem:

Már csak az a kérdés: "Wer hat das Rezept?" szabad fordításban: "Hová is tettük a receptet?" :)

Senki ne essen pánikba, ha netalán nem találja a tavalyi tuti receptet: ITT egy német Plätzchen (mézeskalács) recept. Mi sütöttünk már német ismerősökkel mézeskalácsot, én vittem a tésztát, és nem volt rá panasz - a német Plätzchen alapanyaga és elkészítése nagyjából ugyanaz, mint a magyar mézeskalácsé.

További karácsonyi német receptek:

Omas echter Berliner Kartoffelsalat Imádom a krumplisalátát, nemcsak karácsonyra szoktam készíteni!

Stollen Ami nekünk a beigli, az nekik a Stollen :)

Paleo (liszt- és laktózmentes) Früchtebrot - azoknak, akik jó lelkiismerettel szeretnék tömni magukat karácsonykor... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr3512009466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása