Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Ajándékötletek nyelvtanuló gyerekeknek

2015. november 30. 20:37 - Kindergarten

"Itt egy szép könyv, ott egy labda, jaj de szép a karácsonyfa!"... Apropó könyv:  ki mondta, hogy kizárólag magyar nyelvű könyv lehet az ajándék? 


Kép forrása: upandup.hu

Ma Magyarországon gyakorlatilag minden iskolás tanul nyelvet. A nyelvtanulás legbiztosabb útja pedig, ha a delikvens minél többet találkozik a másik nyelvvel. Ha sikerül olyan könyvvel megajándékozni a gyereket, amiben örömét leli, szinte semmi nem állhat a tanulás útjába.

Idegen nyelvű könyveket már több internetes szolgáltatótól is rendelhetünk, ha tudjuk, mit szeretnénk. De ha bele akarunk lapozni, hogy lássuk, mit is kapunk a pénzünkért, jobb, ha elmegyünk egy könyvesboltba. A belvárosi Libra Könyvesbolt-Nyelvkönyvbolt-ban hatalmas a kínálat. Nemcsak angol és német, de francia, spanyol, olasz, orosz, portugál és horvát nyelvű műveket is árulnak. 

A könnyített szövegű füzetecskék némelyikéhez hanganyag is van, például ehhez: Eine Geistergeschichte+Audio CD

A CD nélküli változat pedig nagyon kedvező áron kapható, mint ez: Die Schöne und das Biest

Van rengeteg társasjáték, domino, szókártyakészlet és hasonlók is, amelyek mind lehetővé teszik, hogy tényleg játszva tanuljunk otthon.

Ha karácsony szent napján és a téli szünetben gyermekünk gondolni sem szeretne a tanulásra és az iskolát idéző dolgokra, mi azért némi csellel mégis becsempészhetjük az okosodás lehetőségét. Léteznek olyan játékok is, amelyek nem kifejezetten nyelvgyakorlás céljára készültek, mégis kiválóan alkalmasak arra. Ilyen például az Emberi test - Mágneses Összerakó, amely az orvosi szakma iránt érdeklődő nagycsoportosoknak-kisiskolásoknak ajánlható. A testrészeket és szerveket leíró kártyák "sajnos" csakis angol, francia, német, holland, spanyol, olasz, orosz, dán és japán nyelveken közlik, mit is látunk, magyar nyelvű nincs köztük...Így nemcsak más nyelv(eke)t gyakorolhatunk, de tudatosíthatjuk azt is, többek között miért érdemes más nyelveket tanulni: azért, mert sok érdekes dolog nem elérhető magyarul!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr678103162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása