Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Online német játékok nyelvgyakorlásra a nyári szünetre ovisoknak és kisiskolásoknak

2015. június 23. 20:25 - Kindergarten

Mit lehet tenni, ha hisztizik a gyerek, mert "mindenkinek van az osztályban saját telefonja és tabletje internettel"?

Hát sok jóban ne reménykedjünk, de mit veszíthetünk vele, ha első körben megpróbáljuk nyelvtanító játékokkal leszerelni a kis nyavalygót? Én megpróbáltam, és (kopp-kopp-kopp) egyelőre bejött!

A második osztályt épp befejező lányom úgy csinálta egymás után a PLANETINO feladatait, mint a kisangyal! (Azokat a feladatokat kihagytuk, ahol gépelni kellett volna, a memória és a szöveghuzogatós "játékok" viszont nagy sikert arattak.) Itt kezdődik a feladatsor: PLANETINOS WELT KENNENLERNEN.

Ovis kisfiamnak egy egyszerűbb játékszert találtam. A CHILLOLA.com, ahogy a neve is sejtetni engedni, nem németek által üzemeltetett oldal, ezért sajnos hallhatóan nem anyanyelvű a hölgy, aki a GYÜMÖLCSÖKet vagy a SZÁMOKat sorolja németül. Ráadásul még pösze is  - nem vicc! - de sebaj, ebből is tanulhatunk: Niemand ist perfekt, nekünk sem kell belerokkannunk a nyelvtanulásba. 

Végülis nyár van, és mi csak játszunk, nincs itt szó semmiféle csúnya tanulásról...! :)

 

UPDATE: találtam még két németnyelvű játék ovisoknak - kisiskolásoknak, megnézheted a Mama Spielt Deutsch blog bejegyzésének alján, ha IDE kattintasz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr277568168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása