Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

És a kicsi?! - avagy németezés fiúgyermekkel :)

2010. augusztus 22. 19:18 - Kindergarten

Szépen telnek a hónapok, mióta ezt a blogot vezetem, és én minden hónapban beszámolok arról, milyen dalokat, meséket, játékokat és egyéb csalafintaságokat próbálok ki azért, hogy a kislányommal megszerettessem a német nyelvet.

Igen kevés szó esett azonban eddig a kisfiamról! Ennek oka az, hogy én a babanyelvtanulás óvatos duhaj-fajtájához tartozom: nem ültettem le a kisbabámat, hogy kártyákat és képeket mutogassak neki, nem teszek fel célzott kérdéseket, hogy gyakoroltassam vagy produkáltassam a kicsit.

Mondókáztam neki németül, amikor egész pici volt, és németnyelvű az altatódalunk is, amit énekelek neki, de erről még nem lehet különösebben érdekfeszítő beszámolót írni... Természetesen, mint minden kisebb testvérnek, megvan az az előnye, hogy hallja-látja, amikor a nagyobbal német dalokat hallgatunk és énekelünk, illetve ezekre táncolunk. De még erről sem lehet hosszas beszámolókat kerekíteni, ugye?

Néhány hete-hónapja történt, hogy kiderült, neki is van kedvence a németnyelvű gyerekkönyveink közül, amik a polcon sorakoznak: egy autós könyv, amelyet használtan kaptunk ajándékba egy volt tanítványomtól. Ez a kiadvány olyan régi, hogy képet sem találtam róla az interneten, így nem tudom illusztálni a történetemet... :(

A lényeg az, hogy ez a könyv különféle járműveket mutat be, a pályaudvaron, a kikötőben, az építkezésen stb. - és a kisfiam egyszerűen imádja! :) A képecskékhez szerencsére odaírták a járművek pontos megnevezését, így a magamfajta műszaki anti-tálentum is azonnal rá tudja vágni a korrekt német megnevezését annak az izének, amire a fiúgyermek rámutat. :)

Most, amikor Ausztriában jártunk, beszereztünk neki is egy szép új könyvet: az "Erstes Lernen" sorozatban megjelent Fahrzeuge c. kiadványt. Hát mit mondjak, még nagyobb a siker! :) Ebből a könyvből ugyanis szinte "lejönnek" a gépjárművek a lapról, olyan életszerűek a fényképek a hatalmas terepjárókról, szirénákról ellátott tűzoltó-, mentőautókról és helikopterekről és minden hasonló járgányról, amit csak el lehet képzelni. Itt is gondoltak az anyukákra, és szépen odaírták minden kép alá, mit is ábrázol, úgyhogy nagy gond itt sem lehet... :) Tanulni pedig nemcsak a gyermekek tudnak, hanem, gondolom, hozzám hasonlóan sok anyuka is... :)

4 komment
Címkék: fiúknak

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr982239432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katharina 2010.09.10. 17:51:11

Kedves Anett! először is szeretnék gratulálni az oldaladhoz. Nagyon sok hasznos információt lehet innen beszerezni.Sajnos nekem is, mint sokan másoknak az a tapasztalatom, hogy Magyarországon elég nehéz beszerezni jó és egyben olcsó német könyveket. A cikkedben is említed, hogy Ausztriában vásároltátok ezt a szuper könyvet
Erre szeretnék egy alternatívát kínálni azoknak, akik jó és egyben olcsó német könyvhöz szeretnének jutni. Én a családommal (3 éves kisfiammal )kint élek Németországban. Így lehetőségem nyílik Flohmarktokra eljutni, ahol mint tudjuk sokkal olcsóbban lehet beszerezni használt, de jó minőségű könyveket. Ezeket szeretném eljuttatni a többi kedves érdeklödő anyukához. Ha többet szeretnél erről megtudni, kérlek írj az email címemre: kati1978@freemail.hu

Kindergarten 2010.09.11. 20:04:27

Kedves Katharina!

Köszönjük a felajánlást, az érdeklődők írhatnak egyenesen az emailcímedre, ugye?

katharina 2010.09.11. 21:27:48

Igen, természetesen. Valamint nemcsak könyveket, hanem használt CD-ket is szívesen küldök.Illetve hasonló jellegű kérésben, ha csak tudok segítek.

katharina 2010.09.11. 21:33:54

Igen, természetesen. Valamint nemcsak könyveket, hanem használt CD-ket is szívesen küldök. Illetve bármilyen hasonló jellegű kérésben,hacsak tudok segítek.
süti beállítások módosítása