Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Tornázzunk németül!

2010. március 06. 08:27 - Kindergarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emailben Anita ajánlotta figyelmembe a Kindergarten Workshop weboldalt, ahol óvodáskorú gyerekek számára gyűjtöttek össze mindenféle játékokat.

Különböző jópofa dolgok találhatók itt, én a mozgásos játékokat néztem át alaposabban, amelyek a Turnideen cím alatt olvashatók.

Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekeknek lételeme a mozgás, minél kisebbek, annál inkább. Főleg fiúknál még az iskoláskor elején is előfordulhat, hogy nem igazán köthetők le hosszabb ideig memóriázgatással és egyéb "fenékenülős" játékokkal. Ha az a célunk, hogy örömmel foglalkozzanak a némettel, és ne csak nyűg és kötelesség legyen a számukra, muszáj megmozgatni őket!

Nekem a következő két mozgásos játékleírás tetszett a legjobban:

Viele Bäume  - itt fák vagyunk, lengedezünk a szélben, előforduló kifejezések: Bäume, Blätter, Wind stb.

Möhrenrupfen - körjáték, előforduló kifejezések:  Möhren, Hase o. Kaninchen evt. Esel u ähliche Tiere, die Möhren fressen

Ha ellátogatsz a Kindergarten Workshop oldalra, sok más ötletet és leírást is találhatsz!

Írd meg, Neked mi tetszett, mi az, amit kipróbáltatok, és hogy vált be! (Az én kislányom inkább lustácska, mi jól megvagyunk a dominóval és a memóriával, mozgásként leginkább csak táncolunk a német dalokra. :) Kedvencünk a Brüderchen, komm, tanz mit mir.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr941813118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drnacs33 2010.03.10. 14:48:30

Kedves Anett!

Nagyon tetszik ez az oldal, tényleg jó mozgásos játékokat lehet találni.
Az én gyerekeim még picik, de szeretnék a közeljövőben elkezdeni óvodáskorú gyerekekkel foglalkozni. Ehhez tökéletes ez az oldal is és nagyon jó a blogod, Anett.

Szeretném ha találkoznék olyan anyukákkal is, akik esetleg óvodáskorú gyerekekkel foglalkoznak (játszóház, óvoda vagy egyéb más) keretében és ha alkalmam nyílna, szívesen felvenném Velük a kapcsolatot tapasztalatokat cserélni.

drnacs

Kindergarten 2010.03.10. 16:51:32

@drnacs33: Örülök, hogy tetszik az ajánlott oldal. Nincs kedved regisztrálni a fórumunkon? Már vagyunk egy páran, és szorgalmasan cserélgetjük a tapasztalatainkat meg az ötleteinket. :)
süti beállítások módosítása