Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Karácsonyváró

2015. november 22. 14:48 - Kindergarten

Az örök kedvenc Rolf Zuckowski "In der Weihnachstbäckerei" című dala. Minden évben ezt hallgatjuk a gyerekekkel mézecskalács készítés közben.

Apropó mézeskalács! Idén ezt sütjük majd: Zimtsterne. Aligha találhatnánk egészségesebb karácsonyi édességet, hiszen liszt és tejtermék nélkül készül, jó sok mandulával.

Karácsonyi dalokat több vidóban találhatunk, ebben a gyűjteménnyel felirattal (alul kattints a szövegért), ami nagyban megkönnyíti az éneklést (én sajnos a magyar nyelvű dalok szövegéből is általában csak az első strófát tudom fejből).

Barkácsoláshoz is találhatunk útmutató videókat, nekem ez a kedvencem az idei kínálatból:

A karácsonnyal, téllel kapcsolatos szavakat a Weihnachstdomino segítségével gyakorolhatjuk.

Milyen mese való karácsonyra? A klasszikus: Dickens "Karácsonyi Ének" című könyvéből készült rajzfilm. Találtam egy újabb verziót is a youtube-on, de annak olyan rémisztő volt az animációja, hogy horrorfilmnek is beillene. Nekem jobban tetszik az a pár évvel korábbi verzió (de ezt is csak azoknak ajánlom, akik nem félnek a szellemektől!):

Kinek van még más ötlete? Örömmel fogadom a kommentek között! És persze örömteli készülődést kívánok mindnekinek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr578098566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása