Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Szókincs: ételek, élelmiszerek

2010. szeptember 26. 17:44 - Kindergarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisgyerekkori nyelvtanulás egyik nehézsége, hogy sokszor nem tapasztalhatjuk konkrét és mérhető eredményét annak, amiért nap, mint nap "megdolgozunk", pláne akkor, ha igyekszünk úgy intézni a dolgokat, hogy minél kevésbé emlékeztessen a "dolgozásra", vagyis a szigorúan értelmezett tanulásra... :)

Nagyon jó, ha általában sikerül a játék, móka, dalolás szintjén becsempészni a második nyelvet szeretett csemeté(i)nk életébe, de néha nem árt, ha beiktatunk egy-egy tudatosabb időszakot is az életünkbe.

Ilyenkor kiválaszthatunk egy-egy témakört, amelyet akár több irányból is megközelíthetünk, így megőrizve a változatosságot.

Választhatjuk például az "Ételek, élelmiszerek" témakörét, és kereshetünk olyan dalokat, memóriajátékokat, meséket, amelyek ehhez a témához kapcsolódnak.

Nincs kedved / időd az interneten keresgélni? Akkor kattints egyszerűen a

Német reggeli c. cikkemhez, amely a Nyelvbirodalom.hu oldalon jelent meg. Itt találhaszt több dalt, videót és egy interaktív ill. egy memóriajátékot is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr452324843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilka2 2010.10.01. 23:52:46

Szia Anett!
Ismét köszi! Az "Es war einmal ein Apfel" dalocska imádnivaló!!! Tanulgatjuk!! :))

Halliho, Minden kedves Németes!
Miért nem ír más is pár sor kommentet, nem értem, pedig sok hasznos bejegyzés van itt, és szerintem sokan olvasgatják... Lehetne további ötletekkel bővíteni egy-egy bejegyzést! :)
Az angolosok sokkal aktívabbak, nem csoda, ha a német háttérbe kerül! Picit szeretném felrázni a csapatot! :)
süti beállítások módosítása