Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Táncoljunk németül!

2010. május 31. 18:14 - Kindergarten

Négyéves kislányomat nagyon érdekli a balett. A nagymamája mutatott neki részleteket a Diótörőből DVD-n, elmagyarázott neki néhány olyan fogalmat, mint a spicc és meg is mutatott néhány mozdulatot.

Azóta itthon is készülnek az újabbnál újabb koreográfiák, amelyeket én nézőként lelkesen megtapsolok.

Körülnéztem az interneten, lehet-e találni olyan felvételeket balettozó gyerekekről, amelyeken hallani lehetne egy-két német szót.

Jelentem: találtam!

Sophias erster Ballettauftritt a címe annak a videónak, amelyik a legjobban megtetszett. Ezen a bemutató órán négy-hat év közötti kislányok táncolnak a szüleik előtt, igazán édesek. A háttérben igazi klasszikus zongoraszó hallatszik, és német instrukciók.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ez a felvétel kifejezetten nyelvtanulásra való, de azért, aki nagyon ügyes, elcsíphet egy-két könnyen hasznosítható kifejezést.

Például:

  • néhány testrész: Arme, Beine, Knie
  • mozgás vezényszavai: nach vorne, rückwärts, auf die Knie, hoch die Arme
  • dícséret: sehr schön
  • egyik kedvenc állatunk: Katze

De arról is olvastam már, hogy a háttértelevíziózásnak mennyivel nagyobb hatása van a gyerekeinkre, mint gondolnák. Hogy visszamondják a vendégségben a háttérben bekapcsolva felejtett tévéreklámok szövegét, amikor azt gondoltuk, oda se figyeltek. Miért ne lehetne akkor most az egyszer jó hatása is a fél füllel hallgatott szövegnek? :)

Ráadásnak egy részlet a Diótörőből kisgyerekek előadásában:

Chinesischer Tanz

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr932008126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása