Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Ausztriába mentek síelni?

2010. január 08. 10:44 - Kindergarten

Remek alkalom a nyelvgyakorlásra az egész családnak! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Találtam egy reklámcéllal készült háromperces riportot egy ausztriai síiskoláról, amit biztos szívesen néznek meg a gyerekek a készülődés időszakában.

Mellékesen néhány kifejezést is meg lehet tanulni belőle, néhányat gyorsan felírtam:

  • Förderbänder
  • Kinderkarussell
  • rote Piste

Ezek nemcsak jól jöhetnek majd kint, de jogos büszkeséggel is tölthetik el a németül tanuló csemetéket. Sikerélményt szerezhet, ha megértik a hallott szavakat, netalántán még leírva is látják őket, vagy némi szülői buzdításra maguk használják őket. "Wo finde ich die rote Piste, bitte?"

Itt megnézheted a videót.

A honlapjukon magyarul is olvashatsz a síiskoláról (írásban szigorúan Skischule, nem tudom, miért, amikor szóban mindenki a Schischule szót használja... :) A magyar szövegről sejthető, hogy egy ottjárt magyar szülő firkantotta le hirtelen, és később gépelte be valaki, aki nem tud magyarul - de ne ítélkezzünk,mi sem vagyunk tökéletesek ugyebár... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr771656312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása