Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Wo bin ich?

2017. október 18. 06:44 - Kindergarten

A "Beste Freunde" 14. leckéjében tanítják az "in / an / auf+D" szerkezetet. Ehhez találtam ki az képen található gyakorlási lehetőséget.

Egy 11-12 éves gyereknek szerintem még nagyon jól jön, ha pontosan le van írva minden eshetőség, ezért rögtönöztem egy igazán részletes táblázatot.

Utána felsoroltuk a leckében szereplő és egyéb ismert helyszíneket, névelővel együtt. 

Ezután jöhetett a feladat, vagyis az izgalmas rész. Rajzolni kezdtem az imént felelevenített helyek egyikét, egy kis pálickaemberkével. A kérdés: "Wo bin ich?" Az egyszerű(nek tűnő)Nem  válasz: "Im Konzert." / "Auf dem Berg." stb.

wobinich.jpg

Miért osztom meg ezt a kézzel írt táblázatot és az alig felismerhető, szedett-vedett rajzaimat? Mert az a véleményem, hogy nem kell mindig mindennek tökéletesnek lennie. Néha jó, ha a tanuló szeme láttára készül az anyag, mert ettől élőbb az óra. Jó lehet, ha a szemléltető ábra nem egyértelmű, mert lehetőséget ad a viccelődésre. Valóban van jogosultsága a kérdésnek, mit is rajzoltam, izgalmasabb válaszolni, ha nem olyan könnyű a döntés. Ha a diák látja, hogy a tanár sem tökéletes, talán könnyebben elhiszi, hogy neki sem kell annak lennie az idegen nyelvben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr9713005806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása