Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Istenes, Árpa, Bochkor - "echte" németes apukák!

2017. február 19. 17:12 - Kindergarten

Mi a közös Istenes Bencében, Árpa Attilában és Bochkor Gáborban?

Azon kívül, hogy egy ország ismeri őket? Azon kívül, hogy mindhárman apukák, akik természetesen a szívükön viselik a gyermekük jövőjét? A gyerekkorban megszerzett némettudásuk!

Nemrégiben lehetett olvasni egy cikkben arról, hogy Istenes Bence németül beszél a nyolchónapos kisfiával. Egy korábbi interjúból kiderül, hogy Csobot Adél férje Németországban járt iskolába, ezért olyan nyelvtudással rendelkezik, amit vétek volna nem átadni a gyerekének. Azzal is tisztában van, hogy a német nyelv ismerete kitágítja a karrierlehetőségeket: a fiatal család Németországba készül.

Nem ő az egyetlen apuka a magyar sztárvilágban, aki jól beszél németül, és szeretné, ha a gyereke is követné a példáját. 

Árpa Attila Münchenben született, a gimnáziumot is ott végezte. A Nők Lapjában nyilatkozta korábban, hogy szeretné, ha a lánya is beszélne németül, ezért  egy budapesti német tannyelvű iskolába íratták be. A büszke apa pedig szívesen segít a házi feladatok elkészítésében.

Bochkor Gábor karrierje akkor kezdődött, amikor a kezdetben német nyelven sugárzó Danubius rádióba a nyelvet jól beszélő műsorvezetőt kerestek. Mivel ő Berlinben járt iskolába, a nyelvismerettel nem voltak gondjai. Arról, hogy továbbadja-e a nyelvet a kislányának, nem nyilatkozott. De meglepő lenne, ha nem így lenne. 

Aki gyerekkorában tanult meg németül, nemcsak azt tudja, hogy a nyelvtudás olyan lehetőségekhez jutathat, amelyek különben a lehetetlen kategóriájába tartozhatnának, hanem azt is, hogy - a híreszteléssek ellentétben - a német nyelvet semmivel sem nehezebb elsajátítani, mint bármely másik nyelvet. Főleg, ha elég korán kezdi az emberpalánta!

 

Szeretnél otthon németezni a kisbabáddal, de nem tudod, hogyan kezdj bele?

Nézd meg a GYEREKNÉMET 0 és 6 éves kor között OKTATÓ VIDEÓ szabadon letölthető részeit

a WEBUNI oldalán!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr528446212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása