Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Gyereknémet Online Video Oktató Anyag

2017. január 17. 17:24 - Kindergarten

 Ha jól számolom, a GYEREKNÉMET BLOG 8 éve létezik, ennyi idő alatt pedig rengeteg anyag gyűlt össze rajta. Német mondókák, gyerekdalok szövegei és videói, könyvek és mesefilmek ajánlói és linkjei, beszámolók saját élményeimről és olvasmányaimról a kisgyermekkori nyelvelsajátítás témában. Talán nem is átlátható annak, aki idetéved, talán nem könnyű felhasználni mindazt, ami felhalmozódott annak, aki most kezdene hozzá a németezéshez.

Itt volt az ideje, hogy egyfajta összegzést végezzek.

A WEBUNI segítségével létrejött egy ONLINE VIDEO KURZUS, amely segítséget nyújthat azoknak a szülőknek, akik hozzám hasonlóan otthon szeretnének németezni a gyerekükkel. Lehet, hogy nincs idejük végigböngészni a nyelvészeti szakirodalmat vagy elmenni a Goethe Intézet továbbképzésére, amit kisgyerekekkel foglalkozó német nyelvtanároknak hirdetnek. Lehet, hogy nincs olyan ismerősük, aki már végigjárta előttük a kétnyelvű nevelés útját, és saját tapasztalatainak elmesélésével segíthet.

webuniborito.png

Nekik szól a kurzus, amely letölthető, így mosogatás vagy az éppen alvó kicsi babakocsis levegőztetése közben is meghallgatható. Tartozik hozzá egy füzet, melyben ajánlott életkor szerint sorakoznak mondókák, dalok és ajánlott könyvek illetve mesefilmek címei. Megosztom a mi történeteinket, mi hogyan németeztünk a gyerekeimmel egészen pici koruktól az iskola kezdetéig  A kedvenc dalaink szövegét szép kivitelben külön is le lehet tölteni a Webuni oldaláról, hogy mindig kéznél legyenek: délutáni mesélésnél, esti altatásnál vagy akár a pelenkázásnál.

Köszönöm Mindenkinek, aki az elmúlt évek alatt hozzászólt itt a blogon, csatlakozott a Gyereknémet blog facebook követőihez vagy az új Németes Anyukák facebook csoporthoz. Minden szóval és jelzéssel megerősítettek engem abban, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki azt szeretné, hogy a gyerekei életének része legyen a német nyelv. Értelmet adtatok a blog írásának és bátorságot adtatok ahhoz, hogy belevágjak újabb és újabb területek meghódításába. 

Sokat tanultam az elmúlt években. A legtöbbet persze a gyerekeimtől. És tudjátok mit? Akárki akármit mond:                                                         

                                 T   A   N   U   L   N   I     J   Ó   !  !  ! 

                                ( L E R N E N   M A C H T  S P A S S  ! ! ! )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr4412133419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása