Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Logopédus a kétnyelvűségről

2016. december 12. 10:28 - Kindergarten

Találtam egy magyarnyelvű videót, amelyen egy logopédus tanítványaival a kétnyelvűség előnyeiről és esetleges veszélyeiről beszélget.

Nagyon fontosnak tartom az üzenetet, mely szerint mindig az adott gyereket kell nézni, az ő képességeit, erősségeit, "gyenge pontjait" (ha van ilyen :), és ezek figyelembevételével megválasztani az utat, amelyet be szeretnénk járni.

Anyaként nem harminc vagy tizenöt emberpalánta igényeihez kell alkalmazkodnunk - nagy esélyünk van rá, hogy jól válasszuk ki a célt és meg is tudjuk valósítani azt!

(Amivel nem értek egyet a videóban elhangzottak közül: első nyelvként a latint?!! - ezt egész biztos, hogy nem nekem szánták...! :)

Érdemes megnézni a videót - mindössze 9 perc -.  ha logopédustól szeretnénk hallani, hogy nem kell félni a kétnyelvűségtől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr2912042243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása