Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Iskola helyett otthon tanulás - Videó három családról

2015. október 02. 12:39 - Kindergarten

Az iskolát sokan szidják, sokan elfogadják, mint "szükséges rossz"-at, és akadnak olyanok is, akik nem kérnek belőle, és otthon tanítják a saját gyerekeiket.

Találtam egy jó kis filmet, amely három olyan német családot mutat be, akik ez utóbbi utat választották. (Mivel Németországban iskolakötelezettség van, a háromból két család átköltözött Franciaországba.) Tetszik, hogy a riportban nem idealizálják az otthontanulást, a szereplők beszélnek a nehézségekről is.

Én jelen pillanatban nem tudnám elképzelni, hogy ilyesmire "vetemedjek", de érdekesnek találom a témát, mint (majdnem) mindent, ami az oktatással kapcsolatos. Az is érdekes, amire a filmben felhívják a figyelmet, hogy az otthon tanító szülők között feltűnően sok a tanári végzettséggel rendelkező, akik közül sokan tanítottak is iskolában...

 

Ha szeretnél értesülni arról, ha új bejegyzés kerül fel a blogra, írj emailt HÍLREVÉL jelszóval

az anettskindergarten (kukac) gmail (pont) com címre.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr547777976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása