Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Szituációs játékok német nyelven

2010. november 15. 13:23 - Kindergarten

A Nyelvbirodalom portálon ezúttal Szituációs játékok címmel jelent meg egy cikkem.

Arról írok, hogyan csempészhetjük be a német társalgást a mindennapjainkba akkor is, ha "normál" esetben magyarul beszélünk a csemetéinkkel, de néha szeretnénk a németet is beépíteni a közös kommunikációba. 

Sikerült találnom néhány szógyűjteményt is, amelyek segíthetik a "spontán" játékokra való felkészülést :) Az egyikre egy külföldre készülő német anyanyelvű bébiszitter fórumon akadtam rá, a másik egy igen alapos és átfogó online képes szótár (ezt itt a Gyereknémet blogon is belinkeltem a jobb oldalt található boxba, így bármikor könnyen előkereshetitek Ti is, és én is :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr542450002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilka2 2010.11.17. 14:28:35

Szia Anett!

Ez a képes szótár, amit találtál nagyon klassz!! Tetszik, hogy látom az élethű képeket, és hozzáhúzva a szavakat! Köszi! :))
Itt aztán midenki fejlesztheti a német szókincsét!!
süti beállítások módosítása