Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Szókincs: játékok

2010. október 26. 13:26 - Kindergarten

Új cikk jelent meg a Nyelvbirodalom németes oldalán, amelynek a Közös játék címet adtam. Természetesen arról szól, hogy a legeslegkézenfekvőbb a gyermekünkkel való közös játékba belecsempészni a némettanulást. 

Az említett cikkben felsorolt lelőhelyeken található kártyák segítségével összegyűjthetjük és egyszerre megtanulhatjuk a játékszerek neveit, hogy aztán félredobhassunk minden papírt és könyvet, és végre a kézzelfogható dolgok felé fordulhassunk. 

Ha már meg tudjuk nevezni a kedvenc játékokat németül is, semmi sem állhat útjába annak, hogy ezen a nyelven szólongassuk az elbújócskázott babát vagy macit, és talán arra sem kell sokáig várnunk, hogy nevezett szintén németül válaszoljon: "Hier bin ich!" :)

Később a szerepjátékok során is fel lehet használni olyan paneleket, amelyeket innen-onnan sikerült "felszednünk", de, ha nincs jobb ötletünk,  akár egy-egy eljátszott szituációhoz illő dalt is elénekelhetünk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr212400259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása