Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Mesélj németül!

2010. augusztus 29. 21:38 - Kindergarten

 

 

 

 

Örömmel osztom meg mindenkivel: nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek arra, írjak rendszeresen egy olyan oldalra, amely a kisgyermekkori nyelvelsajátítás témakörét járja körbe.

A NyelvBirodalom.hu weboldal széleskörű információkkal szolgál az otthoni nyelvtanuláshoz minden érdeklődő családnak: a német és angol nyelvű mesék, dalok, letölthető anyagok mellett található rajta rengeteg elmélettel foglalkozó és gyakorlati tanácsadó cikk,  idegennyelvi nevelést felvállaló óvodák és nyelviskolák gyűjteménye, nyelvtanárok hirdetései, fórum... és még nagyon sok minden, úgyhogy érdemes körülnézni!

Itt a németes rovatban fogok ezentúl rendszeresen megjelenni. S hogy miben különböznek majd az ottani írásaim a blogbejegyzéseimtől?

Itt a Gyereknémet blogon száz százalékan személyes hangvételűek a beszámolóim, a saját gyerekeimnél megélt idegennyelvi fejlődést dokumentálom, és csupa olyan anyagot gyűjtök egybe, amelyek a mi családunkban beváltak. Nagyon sok múlik tehát a mi személyiségünkön és ízlésünkön.

A Nyelvbirodalom.hu oldalon jobban előtérbe kerül majd a nyelvtanár énem az anyukával szemben, tudatosabban meg tudom tervezni a témákat. A rovatban megjelent korábbi cikkekhez alkalmozkodva a tematikus vonalon megyek tovább: a nagyobbaknak szóló nyelvkönyvekhez hasonlóan témakörök köré csoportosítom a játékokat és meséket.

Első, ott megjelent írásom a Grimm-mesékről szól, Mesélj németül! címmel.

Azért választottam elsőként ezt a témát, mert úgy gondolom, ha németül szeretnénk megtanítani a gyerekeinket, nem szabad, hogy kihagyjuk a Grimm-meséket, hiszen ez a világ része mindannyiunk gyermekkorának! Még akkor is, ha nem kapcsoljuk automatikusan a német kultúrához, hanem magunkénak tekintjük a legtöbb történetet. "A farkas és a  hét kecskegida" című mese például éppúgy megtalálható a magyar népmesék gyűjteményében, mint a Grimm fivérek által lejegyzett történetek között...

 

Bár már készítettem egy hosszabbtávú tervet a további témákról, szívesen fogadok minden ötletet és javaslatot!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr852246595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyelvBirodalom.hu · http://www.nyelvbirodalom.hu 2010.08.30. 15:40:36

Kedves Anett!

Nagyon örülünk, hogy csatlakoztál a NyelvBirodalom.hu csapatához, és tanácsokkal, ötletekkel látod el portálunkon a német nyelvtanulás-nyelvelsajátítás iránt érdeklődőket. :)

Sachsné Jusztin Edit
alapító szerkesztő
www.nyelvbirodalom.hu

Kindergarten 2010.08.30. 19:50:45

@NyelvBirodalom.hu:

Kedves Edit!

Én köszönöm, hogy van egy újabb hely, ahol okoskodhatok :)
süti beállítások módosítása