Gyereknémet

Német dalok, játékok, mesék gyerekeknek

Első német daloskönyvünk CD-vel ALLE MEINE LIEDER

2010. január 14. 14:13 - Kindergarten

Eine Beschreibung auf Deutsch über das Buch incl. CD "Alle meine Lieder" können Sie hier lesen. Neugiereig auf eine Hörprobe? Frei zum Downloaden: Backe, backe Kuchen.

Dagmar Geisler a szerkesztője annak a könyvnek, amelyből az első német dalokat megismertük. Azért választottam ezt a kiadványt, mert a CD-hez (a képen a fehér félkörben lenne a helye, de most hiányzik - úgy látszik, éppen hallgatják :) tartozik egy könyv is, amelyben le is van írva az összes dalszöveg (kottával, akinek ez jelent valamit:), így nekem, a vizuális beállítottságú szülőnek sem volt gondom a szövegtanulással :)

Íme néhány a sok ismert, régi népdal közül:

  • Alle meine Entchen
  • Brüderchen, komm, tanz mit mir
  • Häschen in der Grube
  • Backe, backe Kuchen
  • Schlaf, Kindchen, Schlaf
  •  

És egy pár új dal:

  • Was müssen das für Bäume sein
  • Wir werden immer größer
  • Der Katzentanz

 

Ízelítőt kaphatsz az előadásmódból, ha ide kattintasz: Backe, backe, Kuchen. Ugye tetszik?

A mi családunkban több dal is kedvenccé vált: először a Katzentanz és az "Elefanten" (Was müssen das für Bäume sein), később a Brüderchen, komm, tanz mit mir, ami szó szerint felhívás keringőre - egyszerűen muszáj rá mozogni, hiszen a szöveg diktálja, mit kell tennünk. Kíváncsi vagy? Nézd meg az idevágó videót két német kisgyerek előadásában!

A könyv keménylapos, bátran a kezébe adhatod az egészen kicsi gyereknek is, a rajzok szerintem nagyon kedvesek. (Tudom, hogy a németek a nagyvilágban nem a dizájnukról híresek, de én itt és most bevallom: nekem általában nagyon tetszenek a német gyerekkönyvek. Ízlésesek, szépek, aranyosak, nem giccsesek, nem művészkednek, ellenben nagyon praktikusak.)

Én annak idején a Tudormanóktól rendeltem meg ezt a kiadványt, és postán kaptam meg - de most úgy látom, nincs a kinálatukban...

Ha szeretnél emailben értesülni arról, ha új bejegyzés kerül fel az oldalra, íratkozz fel HÍRLEVÉLre ide kattintva!

Möchten Sie per Email benachrichtigt werden, wenn neue Artikel auf der Blogseite erscheinen? Klicken Sie hier und schicken Sie mir einfach eine Email.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereknemet.blog.hu/api/trackback/id/tr1001665932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása